DRY AGER | ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ DRY AGER logo

Ξηρά ωρίμανση = ένταση στη γεύση

Με την διαδικασία της ξηράς ωρίμανσης– dry aging – η υγρασία απομακρύνεται από το κρέας , τα ένζυμα που υπάρχουν στα κύταρα των μυών ελευθερώνονται και διασπούν τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα ενώ κάποια απ’ αυτά δημιουργούν το «ουμάμι» δίνοντας βάθος στη γεύση. Μετατρέπουν τους λίγους υδατάνθρακες που έχει το κρέας σε σάκχαρα κι έτσι το κρέας γίνεται γλυκύτερο. Ακόμα, διασπούν τους συνδετικούς ιστούς γύρω από τις πρωτεΐνες και κάνουν το κρέας τρυφερότερο.

Όλα αυτά μπορούν να συμβούν αν δώσεις στο κρέας χρόνο, μέσα σε ένα χώρο ξηράς ωρίμανσης όπως ο θάλαμος ωρίμανσης κρέατος DRY AGER

Η ξηρά ωρίμανση δεν πρόκειται για μια πολύπλοκη επιστήμη «αλλά χρειάζεται μια πειθαρχία για να φροντίζεις το κρέας και να ρυθμίζεις τις παραμέτρους αντίστοιχα.».

Ολα αυτά τα κάνει για εσάς ο θάλαμος DRY AGER

Ο θάλαμος είναι κατάλληλος για κρεοπωλεία,steak houses,και εστιατόρια που θέλουν να πάρουν μαλακό κρέας υψηλότερης ποιότητας.

Official Website DRY AGER 01 DRY AGER 02 DRY AGER 03