ΝΕΑ | ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Επτά τουλάχιστον δεκαετίες χρησιμοποιούμε πλαστικά μίας χρήσης. Κάποτε ήταν όντως ευκολία. Πλέον αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον. Όπως διαπιστώθηκε, χρειάζονται 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν. Η Gruppo Fabbri είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη σχετική κοινοτική οδηγία για την απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης όχι μόνο με τίς συσκευαστικές μηχανές της μηχανές αλλά και με τα υλικά συσκευασίας.Όχι μόνο γιατί το επιτάσσει η κοινοτική οδηγία, αλλά και γιατί πιστεύει βαθύτατα σε αυτή την πολιτική. Στην πράσινη πολιτική, στην φιλοπεριβαλλοντική πολιτική.

Οι μηχανές συσκευασίας stretch film(φιλμ εκτάσεως) τύπου Elixa και Automac -ως γνωστόν- εκτός από τα σκαφάκια διογκωμένης πολυστερίνης μπορούν να συσκευάσουν και σκαφάκια άλλων υλικών όπως R-PET Biobased Plastic ,χαρτί, ξύλο,κ.α.

Το ολοκαίνουργιο πρωτοποριακό κομποστοποιήσιμο stretch film του Ομίλου Fabbri με τον κωδικό Nature Fresh συνδυάζει τα χαρακτηριστικά βιοαποικοδομησιμότητας με τις ιδιότητες της διαφάνειας, της ελαστικότητας, της αναπνοής και της μηχανικής αντοχής των πλαστικών υλικών. Μετά τη χρήση μπορεί να αποσταλεί για οργανική ανακύκλωση.